WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Boligna maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info

FL/Y kids

De Kartell FL/Y lijkt wel een beetje op een gehalveerde zwevende zeepbel, met haar transparante kap. Die is gemaakt van methacrylaat en is verkrijgbaar in verschillende kleuren met kindvriendelijke patronen, waaronder een luchtballon, een leuke kindertekening en een dinosaurus. Het maakt van de FL/Y een bijzondere pendellamp die behoort tot de meest gewilde lampen van Kartell. Ze past dan ook perfect in de kinderkamer of de speelruimte.

De ontwerper van de FL/Y is Italiaan Ferruccio Laviani, die in het verleden al enkele iconische lampen heeft ontwikkeld. Ook aan de vormgeving van deze hanglamp heeft hij veel aandacht besteed. De kap is namelijk geen perfecte halve bol: ze is een aantal centimeter onder het breedste punt afgesneden, om zo een maximum aan licht op te vangen. De bijzondere transparantie van de lampenkap zorgt dan weer voor een lichteffect dat de gelijkenis met een zeepbel nog sterker maakt. De kleur van het licht dat verspreidt wordt is afhankelijk van de kleur van de kap: met een blauwe cover bekomt u een koele blauwe gloed.

Design: Ferruccio Laviani.

Ontdek onze talrijke promoties