WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Boligna maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info

AKVA waterbedden

Ontdek de vele voordelen van een AKVA waterbed:

De ideale ondersteuning

De watermatras vormt zich uiterst precies en onmiddellijk naar elke welving van uw lichaam. Er zijn geen storende drukpunten meer, waardoor uw lichaam zich totaal kan ontspannen. Uw bloedsomloop wordt nergens gehinderd, u slaapt dus dieper en rustiger en u staat 's morgens frisser op. Vooral mensen die aan chronische rugpijnen lijden, loven deze eigenschap van het waterbed. De totale lichaamsondersteuning op een AKVA watermatras geldt zowel in rug-, zij- als buiklig. De watermatras past zich optimaal aan aan elk lichaam. Daarom ook zijn zwangere vrouwen zo tevreden over hun waterbed. Het drukloze oppervlak staat hen immers toe tot op het einde van de zwangerschap in elke gewenste houding zalig te slapen.

Uw rug heeft er recht op

Elke rug is anders en heeft zijn eigen specifieke welving. Indien men op een te harde of te zachte matras slaapt zal deze welving vervormd worden, zodat  er ook ‘s nachts druk komt op de tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijven zijn eigenlijk met vocht gevulde kussentjes die als schokdempers tussen de wervels dienen. Gedurende de dag verliezen deze kussentjes langzaam vocht en dus ook veerkracht. De rug wordt hierdoor stijver en de kans dat uitsteeksels van de ruggegraat op zenuwbanen drukken wordt groter. Daarom is het uiterst belangrijk dat de tussenwervelschijven ‘s nachts volledig drukloos zijn, zodat ze zich terug met vocht kunnen volzuigen. Dit kan enkel  indien de wervelkolom ontspannen kan rusten. Op de AKVA watermatras wordt de ruggegraat perfect en overal ondersteund. Hij kan dus volledig ontspannen en zijn natuurlijke vorm aannemen. Het resultaat is dat men ‘s morgens met een ontspannen rug opstaat. Zo kan men de belasting van een zware werkdag beter aan. 

Aangenaam comfort om heerlijk te onspannen

Elke mens heeft behoefte aan ontspanning en rust. Vooral tijdens de nachtrust ontspant men zich totaal en werpt men de dagelijkse stress van zich af. Comfort is moeilijk in woorden uit te drukken en is zeer persoonlijk. Een aantal factoren zijn echter voor iedereen noodzakelijk om tot het ideale slaapcomfort te komen. Een slaapoppervlak dat geen storende drukpunten creëert is zo'n factor. Een stevige ondersteuning van het hele lichaam is echter eveneens belangrijk. AKVA biedt u een slaapsysteem dat deze beide factoren optimaal combineert. Het unieke gevoel van “zwevend slapen” doet een gevoel van luxueus comfort en geborgenheid ontstaan en vergemakkelijkt zo het inslapen. Het feit dat men in elke lichaamshouding even makkelijk ligt, draagt nog bij tot dit gevoel. Een AKVA waterbed is in feite steeds op maat gemaakt voor uw lichaam. In een AKVA woelt u veel minder dan op een klassieke matras, omdat u in elke positie comfortabel ligt.

Ontspannende warmte

Een regelbare warmte, op de temperatuur die u als ideaal ervaart, is zowel lichamelijk als psychisch enorm ontspannend. De warmte van een waterbed helpt u om uw spieren te relaxeren en zorgt voor een betere doorbloeding. Dit resulteert in een lager energieverbruik tijdens de nacht en in een lagere spiertonus. Uw spieren recupereren dus beter en zullen ‘s morgens dan ook veel minder verstijfd zijn. De gelijkmatige ondersteuning in combinatie met deze regelbare warmte maken van een AKVA waterbed een effectief instrument om de pijn te verlichten bij mensen die aan reumatische aandoeningen lijden. Maar ook vele topsporters profiteren van de voordelen van een AKVA waterbed. Hun zwaar belaste spieren recupereren sneller en het aangename comfort blijkt daarenboven een probaat middel tegen opgestapelde wedstrijdstress. De rustgevende eigenschappen van een waterbed blijken ook een weldaad voor kinderen. Onderzoeken wezen uit dat kinderen die in een waterbed slapen rustiger zijn en gemakkelijker inslapen. Het spreekt voor zich dat ook de juiste ondersteuning van de wervelkolom uiterst belangrijk is tijdens de jeugd. In deze periode neemt het lichaam immers die vorm aan, die later slechts met veel moeite te corrigeren is.

Perfecte hygiëne

Een waterbed is een perfect hygiënisch slaapsysteem. Huidschilfertjes verdwijnen niet zoals bij traditionele bedden in de matras, maar blijven liggen op de watermatras en kunnen er op elk moment van worden afgewassen. Huisstofmijt kan op het oppervlak van een waterbed niet overleven en u slaapt zonder allergische reacties. Per nacht geeft een mens een halve liter lichaamsvocht af aan de ondergrond waarop hij slaapt, die bij een traditionele matras gewoon in de matras trekt. Bij een waterbed verdampt het vocht dat zich in de matrasoplegger verzamelt door opstijgende warmte.

 

FAQ

Hoe functioneert het waterbed precies?
In een waterbed zweeft u op een grote, individueel temperatuurgeregelde waterkern. Het gehele lichaam wordt gelijkmatig gedragen en ondersteund. Geen ander matrassysteem past zich zo volledig aan de verschillende lichaamsdelen aan. Door deze aanpassing ligt u echt in en niet op het bed. Met behulp van het vulvolume en de variabele dempingslagen kan de ideale ligpositie voor een ontspannende en gezonde lighouding worden ingesteld. Een waterbed ondersteunt uw wervelkolom en de spieren in uw rug doordat het zich precies aanpast aan uw lichaamsvorm. Het medium water wordt weggedrukt en niet samengedrukt zoals bij andere ondergronden waarop wordt geslapen. De matras zakt niet door, maar past zich steeds exact en onmiddellijk aan uw lichaamspositie aan. Gewicht en lichaamsbouw spelen daarbij geen rol en het ligcomfort blijft tijdens de gehele levensduur van de matras onveranderd aanwezig. 

Krijg ik het niet te koud of te warm in een waterbed?
Waterbedden geven warmte aan het lichaam af en onttrekken geen warmte. Een van de grote voordelen van een AKVA-waterbed is zijn digitale, energiezuinige verwarmingssysteem met nachtuitschakeling. Daarmee regelt u uw persoonlijke voorkeurstemperatuur.

Wanneer is een waterbed bijzonder de moeite waard?
Het ligoppervlak dat zich aanpast aan het lichaam en de regelbare warmte zorgen ervoor dat de slaper zich behaaglijk voelt. Ook in de volgende gevallen bieden ze grote voordelen:
• bij hoofdpijn en rugklachten
• nek-, achterhoofd- en rugklachten wegens slijtage van tussenwervelschijven van de halswervelkolom, de borst, wervelkolom en de lendenwervels
• lage-rugklachten wegens slijtageverschijnselen van de SI-gewrichten
• rugklachten wegens spierverspanningen of verkeerde houding van de wervelkolom (scoliose, kyphose, vlakke rug, enz.)
• voor liggen met een zo hoog mogelijke drukontlasting
• bij allergieën

Voel ik een golfbeweging in het waterbed?
Zo uniek als ieder individu is, zo uniek zijn ook zijn slaapbehoeften. Sommigen geven de voorkeur aan een schommelende deining bij het verplaatsen van het lichaam, anderen hebben dat liever niet en verkiezen een hoge stabiliteit van de watermatras. Om aan uw individuele comfortwensen te kunnen voldoen, heeft u de keuze uit in totaal 13 verschillende dempingen, deels met een aanvullende lendenwervelondersteuning.

Hoe blijft het water eigenlijk zuiver?
Bij de eerste vulling van de watermatras met drinkwater wordt een conditioner toegevoegd, die ervoor zorgt dat het water kiemvrij blijft. Aangezien het water niet wordt ververst, tenzij u door een verhuizing uw waterbed moet verplaatsen, hoort dit product één keer per jaar te worden toegevoegd.

Is het waterbed niet te zwaar voor mijn woning?
Het gewicht van een waterbed is door de speciale sokkelconstructie met geïntegreerde gewichtsverdelers per vierkante meter beduidend minder dan bijvoorbeeld dat van badkuipen, kasten, koelkasten of wasmachines. Al naar gelang het model is er een belasting van ca. 180 kg / m2 bij ca. 600 - 800 kg totaalgewicht. Deze last wordt door de bodem over een nog groter oppervlak verdeeld, zodat de gemiddelde belasting per vierkante meter in de betreffende ruimte nog verder daalt.

Stroomt bij kleine beschadigingen al het water eruit?
Bij normaal gebruik van het bed - met inbegrip van woelen en stoeien - kan een watermatras niet lek raken. Het hoogwaardige en extreem duurzame vinyl waarvan het omhulsel is gemaakt, wordt, evenals alle lasnaden, onderworpen aan extreme kwaliteitseisen en tests. Bij opzettelijke beschadiging van de matras kan er geen waterfontein uitspuiten, omdat er in het omhulsel geen overdruk heerst. Als er dus een kleine hoeveelheid water uitdruppelt, wordt dit opgevangen door het veiligheidszeil. De perforatie kan blijvend worden geplakt met reparatielijm.

 

Ontdek onze talrijke promoties