WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Boligna maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info

HÅG Creed 6004

De HÅG Creed 6004 heeft een middelhoge rugleuning en is volledig gestoffeerd. De HÅG in Balance®-technologie zorgt voor nog meer onbewuste beweging. Zowel de hoogte van de rugleuning als de kantelweerstand kan worden vastgezet. Standaard 150 mm gaslift. Hoofdsteun, gepolijste voetster, 200 en 265 mm gaslift en armsteunen (met of zonder HÅG SwingBack) verkrijgbaar als optie. 

  • HÅG in Balance® (volledige bewegingsvrijheid voorwaarts en achterwaarts).
  • 4-in-1 verstelling: gelijktijdige instelling van: zitdiepte, rugleuninghoogte, schommelweerstand en kantelpunt.
  • Verstelbare zithoogte.
  • Individuele instelling van alle functionaliteiten mogelijk.
  • In 3 standen blokkeerbaar.
  • Voetster (Ø730 mm) met anatomisch gevormde voetensteunen.
  • Gaslift met 150 mm hoogte interval (Zithoogte: 395-535 mm).
  • Standaard framekleur zilver of zwart. Kleur opgeven bij bestelling.
  • Armsteunen (met of zonder HÅG SwingBack) verkrijgbaar als optie. 

HÅG Creed De legendarische klassieker opnieuw uitgevonden. 

Een nieuwe kijk op zitten.

In de jaren ’70 nodigde HÅG een selecte groep gerenommeerde Scandinavische designers uit om onder de naam HÅG Studio een creatieve smeltkroes van ideeën te vormen. Dat was het begin van een tijdperk dat bol stond van eigenzinnige en trendsettende ontwerp experimenten, die internationale aandacht en bekendheid verwierven. In nauwe samenwerking met artsen en fysiotherapeuten werd onvermoeibaar gezocht naar manieren van zitten die de behoeften van het menselijk lichaam zo dicht mogelijk zouden benaderen. Een van deze designers was de nu legendarische Peter Opsvik. Zijn belangrijkste bijdrage was het ontwikkelen van stoelen die mensen aanzetten om te bewegen en regelmatig van houding te veranderen, zoals toen al tot uiting kwam in de HÅG Credo en HÅG Capsico.

Balanced Movement is bewegen zonder er bij na te denken.

Is beweging en variatie tijdens het zitten net zo belangrijk als ondersteuning? Zelfs de meest comfortabele zithoudingen worden na verloop van tijd ongemakkelijk. Onze spieren zijn immers gemaakt om effectief te bewegen en niet voor statische belasting. We lopen met gemak een paar uur lang, maar we zijn al moe na 5 minuten stilstaan. Het HÅG inBalance mechanisme brengt ons lichaam in balans: het beste uitgangspunt voor beweging en variatie. Onze voeten bepalen hoe en wanneer u van houding verandert. Zonder dat u er over na hoeft denken, zodat u ook tijdens het werk moeiteloos in beweging blijft.

De stoel voor iedereen.

Toen de HÅG Credo (later omgedoopt tot HÅG H04) in 1984 werd gelanceerd, was dat een ware revolutie. De slogan 'een stoel voor iedere positie' sloeg niet alleen op de lichaamshouding maar ook op de toenmalige hiërarchische verschillen binnen de meeste bedrijven. Tot dat moment hadden vaak alleen managers met een hoge positie recht op een stoel met een kantelfunctie, om comfortabel achterover te kunnen leunen. Met de komst van HÅG Credo was er ineens een stoel voor iedereen, van hoog tot laag, die niet alleen naar achter maar ook naar voren kon kantelen en actief zitten mogelijk maakte. 

HÅG Creed zet de traditie voort.

In 2019 zet HÅG Creed de traditie voort. Nu door het beste van de onovertroffen succesnummers HÅG Credo en HÅG H04/H05 samen te voegen tot een klassieker met de gemakken van nu. Een strak design, superieur zitcomfort, en ultieme gebruikersvriendelijkheid vormen de basis, zoals inmiddels van HÅG verwacht wordt. De HÅG SwingBack™ armleggers en de ingenieuze '4-in-1' verstelling maken de stoel in een handomdraai geschikt voor iedereen, overal. Het HÅG in Balance®-bewegingsmechanisme volgt intuïtief iedere verandering van zithouding, hoe klein ook. Uw voeten doen waar ze voor zijn gemaakt en houden u in beweging. Zo wordt zitten goed voetenwerk en blijft u fit, gezond en energiek!

De legendarische Opsvik.

Peter Opsvik is een Noorse industrieel ontwerper, bekend om zijn innovatieve en ergonomische stoelen. Een paar bekende ontwerpen van zijn hand zijn de Tripp Trapp kinderstoel, de Balans en HÅG Capisco, waarmee hij betekenis gaf aan het door hem geïntroduceerde begrip “zitoplossing”. Ervan uitgaande dat we hebben geaccepteerd dat we een zittende maatschappij zijn geworden, vraagt Opsvik zich telkens opnieuw af hoe we ons dan het beste kunnen aanpassen aan onze omgeving. Zodat de tijd die we zittend doorbrengen plezieriger en gezonder wordt. Twee voor de hand liggende oplossingen springen daarbij in het oog: 

1. Minder zitten
2. Meer beweging en variatie

En dus streeft Peter Opsvik er met zijn unieke zitoplossingen onafgebroken naar om de stereotiepe zitgewoontes te doorbreken. De rode draad is balans; het beste uitgangspunt voor beweging en controle.

Design your own chair

De HÅG Creed modellen zijn moderne klassiekers met een strakke vormgeving en een ingenieus bedieningsgemak en beschikken over het unieke HÅG in Balance bewegingsmechanisme. Met onze online configurator kunt u uw HÅG Creed aanpassen aan uw eigen behoeften en stijl; met of zonder armleggers, met een lage, hoge of medium rugleuning, wel of geen hoofdsteun, geheel of gedeeltelijk gestoffeerd. En kunt u kiezen uit ons uitgebreide assortiment kleuren en stoffen.

RUIME VOORRAAD HÅG Creed 6004 OP STOCK in zwarte uitvoering - SPECIALIE ACTIEPRIJS.
Contacteer ons voor meer info.

Ontdek onze talrijke promoties